unschooling

“What is most important and valuable about the home as a base for children’s growth into the world is not that it is a better school than the schools, but that it isn’t a school at all.

– John Holt

Hvis unschooling er nyt for dig, kan du med fordel læse dette blogindlæg hvor jeg gennemgår en række myter og misforståelser omkring begrebet. Du kan også lytte til denne podcast hvor jeg snakker med Tina Fuglsbjerg (En Hverdag Uden Skole) om hvordan unschooling og livet udenfor hamsterhjulet ser ud hos os 🙂

Jeg anbefaler desuden stærkt Pam Laricchias hjemmeside og ikke mindst hendes e-bøger. De er korte, letlæste og utrolig konkrete og informative. For en bredere analyse af hvordan skolesystemet og den præmis det bygger på påvirker hele vores samfund, er bogen Deschooling Society et absolut must, og den kan faktisk endda opstøves på dansk!

Og så kommer man naturligvis ikke udenom ‘grundlæggeren’ af hele unschooling-begrebet John Holt eller tidligere Teacher of The Year i NY, John Taylor Gatto, hvis knivskarpe skriv The Seven Lesson School Teacher burde være obligatorisk læsning på alle læreruddannelser!

Er du interesseret i danske forhold og information omkring unschooling og tilsyn, er du velkommen til at kontakte mig. Jeg anbefaler kraftigt, at man udarbejder en præsentation af sit værdigrundlag når man vælger at unschoole, da det ellers kan være svært at for tilsynet at forstå hvad det handler om. Du kan læse vores her.

Brug for hjælp?

Jeg tilbyder hjælp til unschooling i form af uformelle og afslappede mentorsamtaler. Her kan du få sparring og vejledning til hverdagen som unschooler, mødet med tilsyn, deschooling-processen eller hvad som helst andet DU lige står og har brug for i din præcise situation. Læs mere HER

INFO & TILMELDING HER

Du kan også tilmelde dig Bagom Spejlet som er et 6-ugers kursusforløb om DESCHOOLING som jeg afholder sammen med Vanilla Sommer. Klik på billedet herunder for at læse mere om det.