Unschooling: at gå på opdagelse i livet!

.

Min definition af unschooling er egentlig såre enkel: livet. Det er simpelthen blot det levede liv, som det nu engang udfolder sig! Læring opstår overalt og hele tiden. Som for eksempel dengang ungerne deltog i et forhindringsløb. Der var masser af øvelse i udholdenhed, overkomme sin frygt og deale med modstand. Foruden alle de rent sportslige skills. For læring er jo ikke kun boglige kompetencer! Disse er dog selvfølgelig også en del af helheden. Og dem lærer børnene ganske enkelt ved at bruge dem. For eksempel når de læser, sender beskeder eller skriver en jobansøgning.

Madlavning indeholder øvelse i at kokkerere, læse og forstå en opskrift samt som altid, de utallige spørgsmål der uvægerligt udspringer af alt man foretager sig: Hvor vokser der mango? Hvilke slags svampe kan man spise? Hvor kommer risotto fra? Da vi besøgte Berlinmuren forrige år, snakkede vi (blandt andet) om politiske systemer og menneskerettigheder. Museumsbesøg åbner døren for al mulig slags information: teknologi gennem tiden, levevis i jernalderen eller kunsthistorie for eksempel. Mødet med den store vide verden er én lang læringsproces!

Spørgsmål mine unger har stillet gennem tiden, affødt af steder vi har været eller ting vi har lavet👇

🐍 Hvad spiser en slange? Hvordan virker dens gift? Er der slanger i Danmark? Hvorfor skifter de ham?

⛩ Hvad er reinkarnation? Hvor mange religioner er der i verden? Hvad er forskellen på buddhisme og kristendom? Hvorfor slår mennesker hinanden ihjel pga. religion?

🏔 Hvad er det højeste bjerg i verden? Hvorfor får man højdesyge? Hvordan er bjergkæderne opstået? Er Himmelbjerget et bjerg?

Og så videre, og så videre. Hver. Eneste. Dag. Unschooling hverken starter eller slutter derfor noget bestemt sted. Det handler faktisk bare om at gå på opdagelse i livet 😍

love & light,
Luna Maj

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.