unjobbing

“Livet er alt for kort – og værdifuldt – til at bruge det på
at trampe rundt i forbrugssamfundets trædemølle.”

Hvad er unjobbing?

Helt enkelt så handler det om at arbejde så lidt som muligt! Ja, du læste rigtigt. Men sandsynligvis lægger du noget andet i ordet ‘arbejde’ end jeg gør, når jeg skriver sådan. Det drejer sig nemlig ikke om at tjene kassen på et eller andet alt-for-godt-til-at-være-sandt-stunt mens du ligger i solen og sipper mojitos og ikke løfter en finger. Nej, det er faktisk ganske givet både hårdt og tidskrævende, i hvert fald for en stund eller i perioder. Let me explain.

Hvad unjobbing IKKE er:
  • en bliv-rig-i-en-fart opskrift
  • dovenskab forklædt som livsfilosofi
  • nemme penge der bare kommer flyvende
  • at lave ingenting
Men hvad er det så ???

Unjobbing handler i al sin enkelthed om at vende bøtten på hovedet, og tilpasse sit arbejde til sit liv – i stedet for omvendt!

Alt for ofte ender mennesker med at trampe rundt i det berømte hamsterhjul, fordi “man skal jo tjene penge” og der er jo regninger der skal betales. Og fordi, sådan gør man jo. Man arbejder. Fuldtids. Med noget der betaler ens regninger. Og så må resten være henvist til weekender og ferier, eller måske til når man går på pension efter et langt arbejdsliv. Der hvor man endelig, med god samvittighed kan holde fri og eventuelt udleve sine drømme og ønsker, der har måttet stå stand-by i de 40+ år man har været fuldt optaget “på arbejdsmarkedet” for at tjene penge og spare op til at kunne slappe af og nyde livet. Altså noget er da lidt skævt i den fortælling, er det ikk?

“Unjobbing handler basalt set om at skabe sig en hverdag der ser sådan ud, at man ikke går rundt og glæder sig til at holde fri fra sit eget liv.”

Unjobbing betyder altså ikke, at man holder op med at arbejde. Det betyder, at man holder op med at arbejde med lønjobs man dybest set kun udfører fordi man bliver betalt for det.

Når man unjobber erstatter man ‘arbejde’ (i ordets konventionelle forstand) med meningsfyldte aktiviteter. Man bliver bevidst om at man har et VALG og at man kan vælge at bruge sin tid på det som virkelig giver mening og gør en glad – fremfor at sidde på kontoret og vente på at det bliver weekend igen. Unjobbing handler derfor basalt set om at skabe sig en hverdag der ser sådan ud, at man ikke går rundt og glæder sig til at holde fri fra sit eget liv!

Er du blevet nysgerrig på konceptet, så meld dig til en af mine workshops, hvor vi går i dybden med principperne i unjobbing og du vil blive præsenteret for nogle konkrete værktøjer som kan hjælpe dig med at finde ud af hvordan det kan se ud i DIT liv.

Du er også altid velkommen til at ringe til mig og få en uforpligtende snak om de mentorforløb jeg tilbyder. Første samtale er altid gratis 🙂

Kærlig hilsen,
Luna Maj