Unjobbing – hvad er nu det?

.

Helt enkelt så handler det om at arbejde så lidt som muligt! Ja, du læste rigtigt. Men sandsynligvis lægger du noget andet i vendingen ‘så lidt som muligt’ end jeg gør, når jeg skriver sådan. Det drejer sig nemlig ikke om at tjene kassen på et eller andet alt-for-godt-til-at-være-sandt-stunt mens du ligger i solen og sipper mojitos og ikke løfter en finger. Nej, det er faktisk ganske givet både hårdt og tidskrævende at unjobbe, i hvert fald for en stund eller i perioder. Let me explain.

Hvad unjobbing IKKE er:
  • en bliv-rig-i-en-fart opskrift
  • dovenskab forklædt som livsfilosofi
  • nemme penge der bare kommer flyvende
  • at lave ingenting
Men hvad er det så ???

Unjobbing handler i al sin enkelthed om at vende bøtten på hovedet, og tilpasse sit arbejde til sit liv – i stedet for omvendt!

Det handler om at gøre sig så FRI som muligt, så du bruger dine unikke kompetencer og vilkår på en måde der passer 110% til den DU er og hvordan du ønsker at leve.

Alt for ofte ender mennesker med at trampe rundt i det berømte hamsterhjul, fordi “man skal jo tjene penge” og der er jo udgifter der skal dækkes. Og fordi, sådan gør man jo. Man arbejder. Fuldtids. Med noget der betaler ens regninger. Og så må resten være henvist til weekender og ferier, eller måske til når man går på pension efter et langt arbejdsliv. Der hvor man endelig, med god samvittighed kan holde fri og eventuelt udleve sine drømme og ønsker, der har måttet stå på stand-by i de 40+ år man har været fuldt optaget “på arbejdsmarkedet” for at tjene penge og spare op til at kunne slappe af og nyde livet. Altså noget er da lidt skævt i den fortælling, er det ikk?

“Unjobbing handler i bund og grund om at nå til et sted, hvor man ikke har brug for at holde fri fra sit eget liv”

Når man unjobber erstatter man ‘arbejde’ (i ordets konventionelle forstand) med meningsfyldte aktiviteter. Man bliver bevidst om at man har et VALG og at man kan prioritere at bruge sin tid på det som virkelig giver mening og gør en glad – fremfor at sidde på kontoret og vente på det bliver weekend igen. Man tager med andre ord styringen tilbage, og skaber sig en hverdag der består af det man VÆLGER den skal bestå af.

Unjobbing betyder altså ikke, at man holder op med at arbejde. Det betyder, at man holder op med at arbejde med lønjobs man dybest set kun udfører fordi man bliver betalt for det. Og især betyder det, at man flytter sig fra at være afhængig af andre til SELV at være den styrende kraft i sit arbejdsliv. Og det kan se ud på rigtig mange måder!

Selvstændig, freelance, digital nomade eller vikarjobs er blot nogle af mulighederne. Det hele kommer an på, hvad DU har af værdier, ønsker, vilkår og muligheder.

Og så skal du lære at kombinere alt det 🙂

Er du blevet nysgerrig på konceptet, så kom med på et af mine gratis webinarer og hør mere! Jeg afholder dem løbende året igennem. Tilmeld dig mit nyhedsbrev hvis du vil have direkte besked om kommende datoer. På webinaret fortæller jeg meget mere om begrebet og giver konkrete eksempler på hvordan det KAN se ud. Du får også en række håndgribelige værktøjer og masser af inspiration til selv at begynde at skabe DIT EGET liv i frihed!

Kærlig hilsen,
Luna Maj

tilmeld dig webinaret her

Add a Comment

Your email address will not be published.