Livet efter unschooling

.

Men hvad så bagefter? Det er der rigtig mange der spørger om, når de hører man lever helt uden skema, fag, pensum, trinmål og evaluering. •

Jeg spurgte min ældste datter, hvordan hun egentlig ser på sin opvækst udenfor skolen, og her kan du læse hendes svar:

“Unschooling for mig har betydet frihed og selvstændig tænkning. Jeg sætter pris på at være opdraget i den verden, for det gør at jeg tænker i andre baner end mange “normale” unge gør. Jeg har fået mere frirum til at gøre det JEG havde lyst til, når jeg havde lyst til det. Det synes jeg at flere burde have muligheden for. •

Jeg bliver så ked af at høre når venner eller bekendte siger at de er startet på gymnasiet, eller startet på en uddannelse fordi de har følt de blev nødt til det, eller fordi “jamen det gjorde alle andre.” Personligt har jeg ikke et problem med skoler og undervisning, problemet ligger i at det bliver til en forpligtelse og ikke et valg. Jeg er glad for at jeg har kunnet, og stadig kan, tage mine helt egne valg.

Lige nu er jeg fuldtidsmedarbejder i Bilka, trampolininstruktør i min fritid, og bor sammen med min kæreste. Jeg har senere hen planer om at starte på Eventkoordinator uddannelsen på ZBC. Derfor valgte jeg sidste år at tage 9. kl. afgangseksamen i dansk, matematik og engelsk på AVU. Dels for at være sikker på at have de nødvendige kompetencer på alle områder, men også for at vænne mig lidt til den måde at studere på. At jeg ikke har gået i skole eller nogensinde havde skrevet en stil før, var intet problem i den sammenhæng. Jeg lærte tingene hurtigt og afsluttede mine eksaminer ganske fint. Det tror jeg helt sikkert var fordi det var selvvalgt, og noget jeg interesserede mig i, fordi jeg ved jeg skal bruge det til noget.”

kærligst,
Luna Maj

Add a Comment

Your email address will not be published.