Bagom Spejlet

.

UDSOLGT!
Skriv dig på interesselisten til næste hold her

Føler du sommetider det er svært at slippe bekymringer eller kontrolbehov i forhold til dine børns læring? Er du nervøs for tilsyn? Møder du kritik eller manglende forståelse fra venner/familie overfor jeres valg om unschooling? Eller er du bare generelt nysgerrig på at udforske og forstærke din egen deschooling?

Så tag med os på en dybdegående rejse “Bagom Spejlet” og få viden, værktøjer og inspiration til at stå stærkt i dit valg af unschooling!

Vi har kaldt forløbet Bagom Spejlet, fordi både vores børn og verden omkring os dybest set agerer som et spejl, når vi skal forstå og afkode vores egne tankemønstre, følelser og reaktioner. Deschooling er hele processen i at se bagom alt det, for at lære os selv at kende (igen) og give slip på alt det der ikke tjener os – både som individer og i vores rolle som unschooling-forældre.

Hvad er Bagom Spejlet?

Bagom Spejlet er et dybdegående 6-ugers forløb, hvor vi har samlet alt det bedste fra vores egne mangeårige erfaringer og fra nogle af de helt store klassikere indenfor unschooling og forældreskab, og sammensat et unikt og udviklende forløb til dig som ønsker at forstå og dynamisere din deschooling-proces.

Du kommer til at tænke dybe tanker og gå på opdagelse i unschooling som lærings- og livsfilosofi i selskab med blandt andet Sandra Dodd, Peter Gray, Ivan Illich, Alfie Kohn, vores egen Jesper Juul og mange flere.

Hvad kan jeg forvente?

Forløbet skifter mellem oplæg og workshops, hvor vi dykker ned i begrebet deschooling gennem reflekterende og undersøgende sparring og dialog. Vi mødes online to gange om ugen og arbejder individuelt med tekster og opgaver i mellemtiden. Forvent at blive både inspireret og udfordret på alt det du troede du vidste om verden og om dig selv!

I alt 22 timer fordelt på 12 mødegange. Du skal forvente at afsætte tid til reflektere personligt og arbejde med emnerne imellem hver gang. Hvor meget tid du bruger på dette, afgør du selv i forhold til din individuelle situation, men vi anbefaler mindst et par timer om ugen og meget gerne mere.

Programmet for de seks uger ser sådan ud:

Modul 1. Unschooling – et radikalt paradigmeskift!

Uge 1: Hvad er egentlig unschooling? Vi dykker ned i filosofiens kerneværdier og arbejder med at forstå og italesætte det grundlæggende paradigmeskift.

Uge 2: Deschooling som begreb. Her handler det om hvad deschooling består i og hvordan vi kan understøtte processesen. Vi arbejder med forskellige konkrete værktøjer som fx. reframing og S.A.L.V.E (Aldort) der kan bruges til at forstærke bevidstheden omkring vores reaktioner og tankemønstre.

Modul 2. Deschooling i praksis

Uge 3: Roadblocks. Hvilke udfordringer møder vi i hverdagen med unschooling? I denne uge identificerer og dissekerer vi forskellige problemer der kan opstå på vores vej. Vi kommer til at tale meget om betydningen af vores egen baggage, om trigger points, frygt, bekymringer og andre mentale barrierer og om hvordan vi gør os fri af dem.

Uge 4: Hverdagen med unschooling. Ugens tema er læring og læringsmekanismer i et unschooling-perspektiv. Hvordan ser fri og naturlig læring ud, og hvordan faciliterer vi den?

Modul 3. Fri læring i en skolet verden.

Uge 5: Dokumentation og tilsyn. I denne uge arbejder vi konkret med hvordan man som unschooler kan opfylde den gældende danske lovgivning i forhold til hjemmeundervisning. Vi ser på forskellige dokumentationsformer og på værktøjer til at opnå en god dialog med det kommunale tilsyn.

Uge 6: Hvad så bagefter? Med udgangspunkt i filmen Self-Taught, dykker vi ned i et emne som fylder hos mange nye unschoolere, nemlig hvordan børn som vokser op med fri læring klarer sig videre hen.

Hvornår foregår det?

Da sparring og den fælles brainstorming er et vigtigt element i forløbet, starter vi kun hold op når der er minimum fire tilmeldte. De præcise datoer vil blive fastlagt når mindsteantallet er nået, men sessionerne vil ligge på hverdagsaftner og lørdag/søndag formiddage.

Hvad koster det?

INTROPRIS
1950 kr
Prisen inkluderer en opfølgende personlig mentorsamtale.

Prisen er pr. deltager, men er I et forældrepar der ønsker at deltage sammen, tilbyder vi i så fald en særlig familierabat på 25%.

Vi synes at alle skal have muligheden for at kunne deltage. Prisen er derfor allerede sat så lavt som muligt, og hvis du har brug for det, kan du få delt betalingen op. Kontakt os for mere info herom.

Hvordan kommer jeg med?

Første hold er nu udsolgt, men du kan skrive dig på interesselisten til det næste lige HER og så får du besked automatisk når tilmelding åbner igen.

Vi glæder os HELT VILDT til at dykke ned i deschoolingens udfordrende og spændende univers sammen med jer!

Kærlig hilsen,
Vanilla & Luna